DAI began working with Scandinavian Communities in 2007. Our first assignment was a master plan and engineering assessment of the existing Skilled Nursing Facility (SNF) and Assisted Living Residence (ALR). Over the intervening years, multiple options were developed and reviewed. A final Master Plan was developed and accepted in 2012.

The plan expanded the current social activity spaces in the ALR. A new Dining Room was constructed along with a new outdoor terrace dining. The existing Dining Room was renovated into a new Community Room to provide needed resident activity and social space. The architecture of the addition was respectful of the existing iconic campus wayfinding element that the current Dining Room provides. A resident Wellness Center was created on the second floor in existing space that will be renovated to appropriately accommodate this popular and vital activity. A new rooftop mechanical system was designed by our in-house engineers and incorporates the renovated Community Room.

The plan for the SNF included relocating and renovating Nursing Stations and Resident Activity areas on both nursing units. Each Nursing Unit received a complete aesthetic upgrade provided by DAI in-house Interiors staff. New office space was created on the ground floor along with a re-imagined main Dining Room. A relocated and expanded Rehabilitation Room is located on the Second Floor. Existing MEP systems were revised where necessary by DAI Engineering.

  • Categories
  •  Client
  • Completion Date
    2014
  • Square Footage
    35,000
  • Construction Cost
    $3.5 Million

You may also like